Ny vigsel bokad

Nu har vi börjat boka om allting. Det blir samma kyrka, catering, fotograf och tårtbagare. Det blir ett nytt datum. 22/5 på pingstafton nästa år. Vi vill gärna ha ett pingstbröllop, när det börjar bli varmt och all blomster kommer.
Det vi har kvar att avboka är lokal och frisör. Vi funderar på att ha en annan lokal. Vi har ju ett år på oss, så vi hinner ju. Men det finns ju inget överflöd av lokaler kring där vi bor, men vi har lite planer. Annars bokar vi in samma.
När det gäller bröllop så brukar man boka in saker ett år innan. Det kan ju vara rätt så hård åtgång så att säga. Åtminstone kyrka, lokal och fotograf är bra att boka ett år innan. Men nu känns det som att det är ännu viktigare att vara ute i god tid. Dels för att det många som redan bestämt sig för att gifta sig 2021 ska boka, men tänk hur många det är som avbokat 2020 och skjuter upp sia grejer ett år fram. Det är vi ju inte ensamma om så att säga. Men nu är kyrkan och annat bokat i alla fall. 
Vår catering var så glad att vi bokade om. Alltså att vi OMbokade och inte AVbokade. Hon hade haft jättemånga avbokningar vilket är tufft.
Det är ändå skönt att vi "bara" behöver boka om, att vi inte behöver börja om från början med allt. Annars är vi klara med det mesta. Vi behöver göra en ny inbjudan då, den tog ju lite tid att göra. Men annars kan vi ju lägga mer tid på festprogrammet och kanske kolla upp lite smågrejer vi tidigare känt att vi inte hunnit med. Vi kan lägga ner mer tid på detaljer. Barnen behöver nya klänningar. Ska sälja de vi köpt. Jag köpte dem på en köp- och sälj på fb, de är så fina! Så det är ju så synd. Matilda kommer växa ur sin och Agnes kommer nog inte kunna ha Matildas nästa år (hon kommer ha kanske storlek 92, den här är 104/110...). Jag vill gärna att de har likadana klänningar. Men såg att h&m har fina festklänningar. Vi får se.
Men allt löser sig. Vi har landat i faktumet att vi får skjuta upp allt. Det var jättejobbigt innan, men när vi väl tog beslutet så kändes det ok. Vi kan inte rå för omständigheterna, men vi kan göra vårt för att undvika smittspridning. Vårt förhållande faller inte med bröllop eller inget bröllop. Vi älskar varandra och vill leva tillsammans livet ut. Gifta blir vi. Det är lite mer än ett år til att vänta bara. Det kommer det vara värt den dagen vi väl står framför altaret med alla nära och kära bakom oss. Precis så som vi vill ha det.
 Här är utsikt från Rudskoga kyrka. En del undrar varför just den kyrkan. Den är lagom stor, otroligt fin och ligger precis vid vattnet mitt ute på landet. Så det är därför.

Kommentera här: